Beste Annette,

Wij, Monique en Bram en onze 3 zoontjes, gaan ons Caribisch leventje weer verruilen voor een leven in Nederland. Ervaring hebben wij niet met een interior designer, maar we hebben bedacht dat we deze move maar één keer goed kunnen doen. Inmiddels is ons zeer duidelijk geworden hoe belangrijk een thuis is en daarom willen wij dit goed aanpakken.
De basis van de aangekochte nieuwbouwwoning staat zo goed als…. de keuken is uitgezocht en besteld, de vloeren idem dito en de woning wordt binnenkort van binnen glad gestukt en gespoten. Meubels nemen we nagenoeg niet mee.

Met deze mail begon voor mij weer een nieuw avontuur: het ontwerpen van een nieuw thuis voor dit gezin. Wonende op de Cariben was het hun wens om de nog in aanbouw zijnde woning in Nederland gereed te laten maken voor de terugkeer. Een warm familiehuis dat klaar staat begin 2019.

Facetime

Ja, dan ga je normaliter een bezoekje brengen bij een nieuwe klant voor een vrijblijvend intakegesprek. Mede voor het proeven en inschatten van de stijl en de sfeer van de eventuele klanten. Had ik natuurlijk wel gewild, zon zee en strand. Was natuurlijk leuk geweest. Maar…….. in dit geval was Facetime hèt perfecte middel om snel te kunnen overleggen en schakelen.
Dus na een werkdag zaten Monique en Bram in hun woonkamer voor de computer. Op schoot had Monique hun jongste kindje, net 5 weken oud. (Ik ben nog steeds verliefd.) De 2 andere kinderen speelden in de tuin. Het zicht was op hun prachtige zonnige tuin. Ik zat – in Nederland in de avond – lekker voor mijn laptopje in de verwarmde keuken.

Facetime werkt perfect trouwens. Ter voorbereiding had ik hen een intakeformulier gestuurd om vast in te vullen. We namen de intakevragen samen nog eens door en uit hun antwoorden was mij al snel duidelijk waar zij wel en niet van houden. Ook wat zij belangrijk vinden in een woonruimte. Monique had plaatjes uit bladen geknipt en samen maakten zij de Stylequiz. De quiz die overigens ook op mijn website staat.. (Heb jij deze al gemaakt op de homepage om jouw stijl uit te vinden?)

Overduidelijk kwam ik in dit proces achter hun gewenste woonstijl: Een combinatie van een warm interieur en een Bohemien touch. Kon ik hiermee aan de slag? Jazeker, ik kreeg die avond nagenoeg alle ingrediënten, nodig voor het maken van het ontwerprecept voor de in aanbouw zijnde woning.

Aan het einde van het gesprek liet Bram nog even hun geweldige stekje zien op de Cariben. Naast dat het fantastisch was om te zien hoe zij wonen, was dit ook interessant. Hiermee kon ik goed de gezinssituatie inschatten en hun huidige smaak.

 

Programma van eisen

Allereerst ging ik aan de slag met het opstellen van een “Programma van Eisen”. Al de wensen en eisen van Monique en Bram heb ik hierin verwoord. Dit programma vormt de basis oftewel de blauwdruk voor de look van hun nieuwbouwwoning.
Monique en Bram gaven mij de opdracht voor het ontwerpen. Uit mijn aanbod kozen zij het populaire pakket A Homemade Recipe. “Echt heel fijn dat jij dit voor ons wilt doen, zeker gezien het feit dat we zover weg zitten!”, aldus Monique.

Wel even wennen, terug naar Nederland vanuit de Cariben. Maar het Caribische gevoel ga ik natuurlijk meenemen in het nieuwe huis. Op een geweldige locatie, ook heel dicht bij een strand. En natuurlijk met de gewenste bohemien touch. Wil jij weten hoe dat eruit gaat zien.

Wordt vervolgd…… In de volgende afleveringen neem ik je mee naar de ontwerpen die ik voor Monique en Bram heb gemaakt….

Vul hieronder je naam en emailadres in om geïnspireerd te blijven door de blogs en ontvang tips om jouw woonruimte ook naar jouw smaak in te richten of neem contact op via de contactpagina.

Fijne dag!!

delen

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest,linkedin” sharebtn_style=”button” style=”icon” template=”15″ native=”yes”]

ook interessant

delen

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest,linkedin” sharebtn_style=”button” template=”15″ native=”yes” flex=”yes”]

Adres

De Genestetstraat 7-11
1054 AW Amsterdam

Branding by Superfanfactory.nl