?>

Hoe je een miskoop voor je interieur kunt voorkomen

Thuis zijn, vrij door de kamer dansen, in je meest oncharmante houding languit op de bank ploffen. Fijn is dat. Alleen al om die reden wil je dat je woonkamer ook echt als thuis aanvoelt. Gewoon 100% jou. Maar wat als je dat gevoel nog niet helemaal hebt? Wat als je rondkijkt vanaf je sofa en je realiseert dat je ne s’ais qoui ontbreekt?

 

Dan is de neiging om te gaan shoppen natuurlijk groot. Die te gekke winkel in de stad heeft wellicht dat ene element dat je toevoegt aan je interieur. Spontaan stap je over de drempel van de winkel. Dromerig vergaap je je aan al die geweldige spullen, maar dat ene ding vangt je oog. Wat is-ie gaaf! Hmmm, ook na de korting is hij nog een beetje prijzig, maar ach… het is ’t geld waard. Enthousiast laad je je aankoop in de auto, met een grote grijns rij je naar huis.

 

Maar daar valt de droom in duigen. Zo prachtig als je aankoop in de winkel (en in je verbeelding) leek, zo misplaatst is-ie in jouw huis. Een absolute miskoop. Niet meer te ruilen, want tsja… aanbieding.

 

Zonde he… en zo onnodig!! Als je een ruimte wilt restylen, ga dan liever goed voorbereid op pad. Ik geef je een paar handige tips:

 

1: Neem foto’s mee

Maak foto’s van de huidige situatie van je woonkamer. Zet al die foto’s in een aparte map op je mobiel, zodat je ze snel kunt terugvinden. Zo kun je in de winkel zien waar te veel of juist te weinig staat.

 

2: Neem kleurstalen mee

Breng kleurstalen mee van je huidige inrichting. Dus een stukje stof van de meubels of raambekleding, kleurstroken van de doe-het-zelfwinkel of kleuren van de grote elementen in je woning.

 

3: Laat je niet zomaar verleiden

De leukste aankopen doe je vaak spontaan. Maar verwar spontaan niet met onvoorbereid. Doordat je nu foto’s en kleurstalen hebt, kun je altijd in de winkel beoordelen of de kleur en vorm bij de woonruimte past. Als het nieuwe item waar je verliefd op bent geworden kleuren bevat die je ook in je huis hebt, zit je goed. Wijkt het te veel af? Laat je dan niet verleiden.

 

4: Denk aan de hoogte…

Zoek je een extra fauteuil, loveseat of ander zitmeubel? Hou dan rekening met de hoogte van de bestaande meubels in je woonkamer. Als de hoogte te veel afwijkt, oogt het erg uit balans. Die miskoop wil je niet!

 

Kom je er zelf niet uit met je nieuwe look? Of heb je geen tijd om je woonkamer up te spicen? Dan ga ik met plezier voor je ‘aan de shop’. Kijk maar eens… de het pakket ‘A different flavour in a day’ is een alles-in-een metamorfose voor jouw ruimte.

 

Fijne dag!!

 

Annette 

delen

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest,linkedin” sharebtn_style=”button” style=”icon” template=”15″ native=”yes”]

ook interessant

delen

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest,linkedin” sharebtn_style=”button” template=”15″ native=”yes” flex=”yes”]

Adres

De Genestetstraat 7-11
1054 AW Amsterdam

Branding by Superfanfactory.nl