De trends voor jouw interieur van 2018: welke passen bij jou?

Er staat een plus voor het getal. Een plus en dan een tien. Mijn trui voelt inmiddels een beetje te warm. Zou het zo ver zijn? Kijkt het voorjaar rustig om de hoek? Wat mij betreft is het meer dan welkom, ook al weet ik dat ik het daarmee hartstikke druk krijg. Het klinkt wellicht een beetje cliché, maar het voorjaar zet menig mens aan tot opruimen. En opruimen inspireert dan tot een nieuw design voor het interieur. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die gaan verhuizen.

Wellicht staat het bij jou ook op het programma: een nieuwe stijl, andere kleuren, trendy materialen… maar wat kies je dan? Laat je inspireren door deze trends van 2018.

Huiselijke kleuren

Bijna niets maakt zoveel impact op de stijl van je interieur als kleur. Merken als Flexa en Histor hebben hier allemaal inspirerende ideeën voor. Flexa ColorLab heeft bijvoorbeeld de kleur Heart Wood (een latex muurverf) ontwikkeld; een kalmerende kleur gebaseerd op de sereniteit van de natuur. De Flexa Trendwatchers zagen hoe belangrijk het was om huiselijkheid te creëren.

Heart Wood geeft dat huiselijke gevoel én is met heel veel andere kleuren te combineren, waardoor deze kleur verschillende effecten krijgt. Good to know: er is ook een krijtverf in deze kleur. Deze matte verf kun je (in tegenstelling tot andere krijtverf) goed afnemen. Handig als je jong grut in huis hebt rondlopen.

Alternatieven hiervoor

Zoek je hetzelfde effect van Heart Wood, maar dan met andere verf van een ander merk? De kleur ‘Rouge’ van Paint & Paper Library is een goed alternatief voor een kalkachtige uitstraling.

Liever strakke wanden? Kies bijvoorbeeld de kleur ‘Teken’ of ‘Beleving’ van Histor. Histor heeft bovendien de zogenaamde Clean muurverf: een lijn die in elke kleur te verkrijgen is en heel goed afneembaar is. De naam van de lijn zegt eigenlijk al genoeg!

Sobere combinaties

Hoe beter de economie, hoe soberder de stijl. Zo gaat het al jaren. Dat herken je dus in de kleurkeuze: dat wil zeggen een basiskleur die je kunt aanvullen met ton-sur-ton kleuraccenten.

Industrieel én warm

De hang naar een industriële stijl blijft. Maar het verschil is dat we het interieur nu combineren met warme elementen, zoals bijvoorbeeld eikenhout. Ik speur heel graag talloze kringloopwinkels af om die moderne look met karakteristieke details te mixen. Zo leuk!

Die behoefte aan huiselijkheid en warmte zie je dus met die industriële trend, maar ook als stijl op zich: een landelijk interieur – de barn style, oftewel, wonen in een oude schuur – is hip & happening. Ik raad je ook zeker aan om dat eens te overwegen voor een nieuwbouwwoning. Contrasten zijn juist zo mooi.

Tiny… hoe klein durf jij?

Een van de grootste bewegingen van het moment is de verschuiving in levensstijl. Je ziet nu al dat de millenials meer focussen op het verkrijgen van ervaringen in plaats van spullen. Mensen reizen meer, hoeven niet meer groot te wonen. Herken je dat zelf ook? De Tiny House-trend is daaraan gelinkt: klein en simpel wonen, met de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Deze woonvorm is langzamerhand aan het opkomen in Nederland. Dat vraagt vooral om slimme opbergmogelijkheden, maar ook om een interieur dat de mogelijkheid biedt voor multi-purpose meubels. Wat echter overeind blijft, is de groeiende behoefte aan een mooi design hiervoor.

Er zijn dus interessante bewegingen gaande in de samenleving. Verschuivingen die we terugzien in stijl en interieur. Heel fascinerend vind ik dat!

Herken jij jezelf in deze trends? Heb jij ook behoefte aan serene kleuren of een mooie mix van materialen? Of wil je wellicht slimme opbergmogelijkheden én een mooi design voor je interieur?

Als ik je kan helpen hiermee, let me know, ik help je graag. Neem gerust vrijblijvend contact op.

 

Lieve groet,

 

Annette

delen

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest,linkedin” sharebtn_style=”button” style=”icon” template=”15″ native=”yes”]

ook interessant

delen

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest,linkedin” sharebtn_style=”button” template=”15″ native=”yes” flex=”yes”]

Adres

De Genestetstraat 7-11
1054 AW Amsterdam

Branding by Superfanfactory.nl